Andere visjes
In Portugal wordt veel vis gegeten en dan zeker niet alleen sardines, makreel of zalm.
Juist ook bijzondere vissoorten komen in Portugal vaak op tafel, zoals octopus (polvo), inktvis (lulas), horsmakreel (carapaus), zwarte degenvis (peixe espada), geep (agulha mar) en natuurlijk kabeljauw (bacalhau).
Ook uit blik zijn deze bijzondere vissoorten e...
In Portugal wordt veel vis gegeten en dan zeker niet alleen sardines, makreel of zalm.
Juist ook bijzondere vissoorten komen in Portugal vaak op tafel, zoals octopus (polvo), inktvis (lulas), horsmakreel (carapaus), zwarte degenvis (peixe espada), geep (agulha mar) en natuurlijk kabeljauw (bacalhau).
Ook uit blik zijn deze bijzondere vissoorten erg lekker! Benieuwd? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment en laat u smaakvol verrassen!
Een zee van smaak in één blik, die u dichterbij de Portugese cultuur brengt.
Bom apetite!
Meer

Andere visjes  Er zijn 15 producten

Subcategorieën

 • Octopus
  Octopus is de vierde meest gevangen vissoort in Portugal en is van cruciaal belang voor de ambachtelijke visserij en de kustgemeenschappen.
  In Portugal wordt octopus vaak als voorgerecht gegeten en dan meestal koud met ui, knoflook en peterselie. Andere bekende gerechten met octopus zijn: Arroz de polvo (rijst met octopus) en Polvo à Lagareiro (gebraden octopus met olijfolie en knoflook, geserveerd met geroosterde aardappelen).
  De Blikjesfabriek heeft verschillende soorten octopus uit blik, die geschikt zijn voor het maken van deze gerechten of heerlijk zijn in een salade of als borrelhapje.
  Bom apetite!
 • Inktvis
  Pijlinktvis, ook wel bekend als calamares, wordt vaak verward met octopus. Beiden vallen onder de term inktvis, omdat ze inkt maken om zich te beschermen. De lichamelijke verschillen zijn echter heel groot. Octopussen hebben 8 poten (octo betekent acht in het Latijn) en hebben een rondactig balachtig lijf. Pijlinktvissen daarentegen hebben 10 poten en hun lijf heeft de vorm van en torpedo.
  Pijlinktvis is een heerlijke delicasse uit de diepte van de zee. Hoewel het er niet heel erg aantrekkelijk uitziet, is inktvis erg lekker, mals en sappig. Lulas Recheadas is het meest bekende Portugese gerecht met inktvis. Dit is gevulde inktvis met ui, peterselie, tomaten & kruiden.
  De Blikjesfabriek heeft dit gerecht uit blik en smaakt precies zoals je het in Portugal zou eten. Echt een aanrader!
  Bom apetite!
 • Forel
  Forel is een veel gebruikte vis in gerechten en dat is niet zo verwonderlijk. Het is rijk van smaak en makkelijk te bereiden. Truta (forel) komt met name voor in het noorden van Portugal. Truta de Barrosso (forel gevuld met gerookte ham & in spekvet gebakken), Truta em Escabeche (forel in Escabeche met o.a. laurier, tomaat, ui & paprika) zijn de bekendste Portugese gerechten. Truta com molho de tomate (forel in tomatensaus) wordt vaak in het gebied rond Serra da Estrela gegeten.
  Bom apetite!
  Forel is geen vette vis, maar rijk aan eiwitten, calcium, fosfor, mineralen, eiwitten en vitaminen. En beschikt bovendien over een hoge concentratie aan Omega-3 vetzuren.
  Bom apetite!
  De Blikjesfabriek heeft een heerlijke forel in Portugese Escabeche. Precies zoals u het in Portugal zou eten. Probeer bovendien eens de forelpaté in portwijn. Genieten op een toastje!
 • Kabeljauw
  Naast sardientjes is kabeljauw waarschijnlijk de meest gegeten vissoort in Portugal. De kabeljauw die in Portugese gerechten wordt gebruikt, is gezouten en gedroogd.
  Portugezen zijn zo gek op kabeljauw dat er zelfs een kookboek bestaat met duizend recepten om deze gezouten kabeljauw te bereiden. De bekendste recepten zijn Bacalhau na Brasa (gegrilde kabeljauw), Bacalhau à Brás (kabeljauw met frietjes), Bacalhau com natas (kabeljauw met room uit de oven) en Pataniscas de Bacalhau (viskoekjes van kabeljauw).
  De Blikjesfabriek heeft heerlijke Bacalhau uit blik, die net zo smaakt als u in Portugal zou verwachten.
  Bom apetite!
 • Horsmakreel
  Horsmakreel is een vissoort die in Portugal steeds populairder wordt. In 2015 is de vangst met maar liefst 70% gestegen. In Portugal worden horsmakreeltjes carapaus of Jaquizinhos genoemd. In Portugal vindt u heerlijke gerechten met deze vis, zoals Jaquizinhos com arroz de tomate (kleine horsmakreeltjes met tomatenrijst) en Carapaus assados com molho à espanhola (gebakken horsmakreeltjes in Spaanse saus). De visjes worden met kop en staart gegeten!
  Net zoals sardines en makreel zijn horsmakreeltjes een rijke bron aan Omega-3 vetzuren. Bovendien zit de horsmakreel boordevol vitamine A, B1 en B2.
  Kijk hieronder voor ons assortiment.
  Bom apetite!
 • Geep
  Geep is een onbekende en vooral ook ondergewaardeerde vissoort. Geep ziet er niet aantrekkelijk uit en wordt door de blauw-groene kleur van de wervelkolom als giftig gezien. Niets is echter minder waar, geep is een stevige vis met een erg lekkere, rijke smaak. Geep wordt meestal gebakken, maar zo uit blik is deze vis heerlijk op een toastje of op brood.
  Bifes de peixe agulha em vinagrete (geepfilet met vinegrette) is een belangrijk voorgerecht in Portugal.
  Bom apetite!
 • Mosselen
  Zit de R in de maand, dan is het mosseltijd. Maar met de mosselen uit blik van De Blikjesfabriek kunt u alle maanden genieten van deze delicatesse!
  Wat dacht u van wilde mosselen in pittige Portugese Escabeche, met azijn, kruiden & piri-piri. Heerlijk in een risotto of salade. Of gerookte mosselen in olijfolie, een echte aanrader voor bij de borrel. Ook de liefhebber van de Zeeuwse mosselen zal hierdoor heerlijk verrast worden!
  Onze mosselen zijn strikt geselecteerd, bevatten geen conserveringsmiddelen en zijn rijk aan voedingsstoffen en vitaminen.
  Bom apetite!
 • Ansjovis
  Ansjovis is een vette vis, verwant aan de haring. Door zijn sterke, gezouten smaak wordt ansjovis vooral gebruikt om gerechten een smaak boost te geven. Vaak vindt u ansjovis terug als pizza topping of in een pastasaus. De sterke zoutsmaak van ansjovis kan verzacht worden door deze in melk, water, wijn of boter te laten weken, wat de culinaire mogelijkheden van deze vissoort enorm vergroot.
  De Blikjesfabriek heeft heerlijke ansjovis in olijfolie, dunner & malser dan u gewend bent!
  Bom apetite!
 • Zalm
  Zalm is één van de bekendste vissoorten en is bij veel mensen geliefd. Zalm is een echte delicatesse uit de zee! Het is een vette vissoort en heeft daarom een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren. Bovendien is deze vis een rijke bron aan vitamine D, B12, eiwitten & mineralen (o.a. selenium). Dit draagt bij aan een goede gezondheid.
  De Blikjesfabriek heeft 2 heerlijke soorten zalmfilet in olijfolie uit blik: gerookte zalm en een frisse variant met citroen. Beiden zijn ideaal voor het bereiden van zowel warme als koude gerechten. Heerlijk als voorgerecht, in een salade of als hapje.
  Bom apetite!
 • Zwarte degenvis
  Peixe espada preto (zwarte degenvis) is een (nog) onbekende vissoort in Nederland. Deze vis wordt voornamelijk door vissers van het Portugese eiland Madeira met hengels gevangen. Het sociaal-economisch belang van zwarte degenvis op Madeira is enorm: 50% van de totale visvangst bestaat uit peixe espada preto. Op Madeira kunt u dan ook in bijna elk restaurant een gerecht met deze vis op de menukaart vinden, vaak geserveerd met een saus van Madeira bananen (kleine bananen) en/of passievruchten.
  Zwarte degenvis heeft een delicate textuur en is een stuk zachter en malser dan makreel of tonijn. Het is heerlijk in combinatie met citroen en past heel goed in een salade. Kan ook worden gereserveerd op een toastje of op brood.
  Benieuwd naar deze nieuwkomer uit blik? De Blikjesfabriek heeft een heerlijke peixe espada preto em azeite (in olijfolie).
  Bom apetite!
 • Braam
per pagina
Toont 1 - 6 van de 15 items
Toont 1 - 6 van de 15 items