Inktvis
Pijlinktvis, ook wel bekend als calamares, wordt vaak verward met octopus. Beiden vallen onder de term inktvis, omdat ze inkt maken om zich te beschermen. De lichamelijke verschillen zijn echter heel groot. Octopussen hebben 8 poten (octo betekent acht in het Latijn) en hebben een rondactig balachtig lijf. Pijlinktvissen daarentegen hebben 10 po...
Pijlinktvis, ook wel bekend als calamares, wordt vaak verward met octopus. Beiden vallen onder de term inktvis, omdat ze inkt maken om zich te beschermen. De lichamelijke verschillen zijn echter heel groot. Octopussen hebben 8 poten (octo betekent acht in het Latijn) en hebben een rondactig balachtig lijf. Pijlinktvissen daarentegen hebben 10 poten en hun lijf heeft de vorm van en torpedo.
Pijlinktvis is een heerlijke delicasse uit de diepte van de zee. Hoewel het er niet heel erg aantrekkelijk uitziet, is inktvis erg lekker, mals en sappig. Lulas Recheadas is het meest bekende Portugese gerecht met inktvis. Dit is gevulde inktvis met ui, peterselie, tomaten & kruiden.
De Blikjesfabriek heeft dit gerecht uit blik en smaakt precies zoals je het in Portugal zou eten. Echt een aanrader!
Bom apetite!
Meer

Inktvis  Er zijn 3 producten

Toont 1 - 3 van de 3 items
Toont 1 - 3 van de 3 items