Zwarte degenvis
Peixe espada preto (zwarte degenvis) is een (nog) onbekende vissoort in Nederland. Deze vis wordt voornamelijk door vissers van het Portugese eiland Madeira met hengels gevangen. Het sociaal-economisch belang van zwarte degenvis op Madeira is enorm: 50% van de totale visvangst bestaat uit peixe espada preto. Op Madeira kunt u dan ook in bijna el...
Peixe espada preto (zwarte degenvis) is een (nog) onbekende vissoort in Nederland. Deze vis wordt voornamelijk door vissers van het Portugese eiland Madeira met hengels gevangen. Het sociaal-economisch belang van zwarte degenvis op Madeira is enorm: 50% van de totale visvangst bestaat uit peixe espada preto. Op Madeira kunt u dan ook in bijna elk restaurant een gerecht met deze vis op de menukaart vinden, vaak geserveerd met een saus van Madeira bananen (kleine bananen) en/of passievruchten.
Zwarte degenvis heeft een delicate textuur en is een stuk zachter en malser dan makreel of tonijn. Het is heerlijk in combinatie met citroen en past heel goed in een salade. Kan ook worden gereserveerd op een toastje of op brood.
Benieuwd naar deze nieuwkomer uit blik? De Blikjesfabriek heeft een heerlijke peixe espada preto em azeite (in olijfolie).
Bom apetite!
Meer

Zwarte degenvis  Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item