Eenvoudige recepten met vis uit blik. Een zee van smaak!
Subcategorieën
1 stuk brie in plakjes gesneden
3 of 4 verse vijgen
2 blikjes kabeljauw in olijfolie met knoflook (Briosa, La Rose of Ramirez)
150 g gemengde sla
1 eetlepel mosterd met zaadjes
1 eetlepel balsamico azijn
0,5 dl olijfolie
zout en peper naar smaak
Was de sla en doe deze in een schaal, samen met de gesneden brie, de kabeljauw (uitgelekt) en de in vieren gesneden vijgen. De olijfolie uit de blikjes kun je bewaren voor de dressing.
Maak een dressing van olijfolie (uit de blikjes en eventueel extra), mosterd en azijn en mix dit goed met een vork. Voeg naar smaak zout en (zwarte) peper toe.
Besprenkel de salade rijkelijk met de dressing en serveer.
Bom apetite!
Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes.
Kook de aardappelen en erwten apart in gezouten water en giet af als ze gaar zijn.
Meng de gekookte aardappelen en de doperwten met de octopus in caldeirada in een kom. Voeg naar smaak zout toe en bestrooi met de gehakte peterselie.
In plaats van zoete aardappelen kun je dit gerecht ook met gewone aardappels maken.
Bom apetite!