Sardientjes  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Sardientjespastei
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes sardientjes in tomatensaus
    • 4 à 5 middelgrote aardappelen
    • 3 rode uien in stukjes gesneden
    • olijfolie
    • zout & peper
    • 75 gram geraspte kaas 
    • paneermeel
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 bosje koriander 
    Recept
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Kook de aardappelen en prak deze als ze gaar zijn.
    • Fruit de ui en voeg een beetje zout & peper toe.
    • Voeg de sardines (samen met de tomatensaus) en de geprakte aardappelen toe. Meng alles goed door elkaar.
    • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
    • Voeg de geperste knoflook en de koriander toe.
    • Doe de geraspte kaas en de paneermeel erbovenop en voeg een scheutje olijfolie toe.
    • Zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. 

    Bom apetite!

  • Sardientjes sandwich
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    Bereidingswijze
    • Meng 1 eetlepel kappertjes door 3 eetlepels mayonaise. Hak 2 takjes peterselie en voeg dit toe aan de mayonaise.
    • Maak een salade van de tomaten, de rode ui & 3 takjes klein gesneden peterselie. Meng dit met een beetje citroensap  en voeg naar smaak chilivlokken toe. Meng er tenslotte een beetje olijfolie doorheen. Gebruik hiervoor de olijfolie uit de blikjes. Proef en voeg indien nodig nog wat zout & peper toe.
    • Snijd voor de sandwich een stokbrood in 4 stukken en besmeer deze met de kappertjesmayonaise. Verdeel de sardines over het brood, prak ze een beetje met een vork en bedek met de tomatensalade.

    Bom apetite!

  • Sardientjes in...
    Ingrediënten (voor 2 personen)
    • 2 blikjes sardientjes in pittige tomatensaus
    • 1 rode ui
    • 1 tomaat in stukjes gesneden
    • 3-4 teentjes knoflook
    • 1 chilipeper
    • half kippenbouillonblokje
    • zwarte peper
    • mespunt suiker
    • stukje trassi
    • 2 aardappels in stukjes gebakken
    • een paar takjes verse selderij
    • zonnebloemolie
    Bereidingswijze
    • Snijd de ui, knoflook, chilipeper en tomaat in stukjes. 
    • Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes of partjes en bak ze krokant in de olie. Leg ze even apart.
    • Bak de gesneden ui, knoflook en chilipeper in een paar eetlepels olie en voeg dan de stukjes tomaat met suiker, bouillonblokje, zwarte peper en trassi toe, samen met de pittige tomatensaus uit de blikjes. Laat dit zachtjes sudderen en inkoken.
    • Als de tomaat en de peper zacht zijn, doe er dan de sardines (zonder graatjes) bij en bak ze even mee tot ze warm zijn. 
    • Doe er op het laatst de stukjes gebakken aardappel bij en de fijngesneden selderij. Goed omroeren, even laten sudderen en op smaak brengen met zwarte peper en eventueel nog wat zout.

    Bom apetite!

  • Couscoussalade met...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 300 gram couscous met saffraan
    • 2 blikjes sardientjes in olijfolie met oregano 
    • 650 ml groentebouillon
    • olijfolie
    • zwarte peper & zeezout
    • 3 stengels bosui, in ringetjes
    • 200 gram feta
    • 2 blikjes sardines in olijfolie met oregano, uitgelekt (olijfolie bewaren)
    • 1 avocado, in blokjes
    • rasp & sap van 1 limoen
    • bosje koriander (de blaadjes grof gehakt)
    • bosje munt (de blaadjes grof gehakt)
    • 150 gram rucola
    Bereidingswijze
    • Breng in een pan de bouillon aan de kook.
    • Doe de couscous in een wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
    • Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
    • Voeg vervolgens een scheut olijfolie (uit één van de blikjes) toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
    • Verwijder de graatjes van de sardines en verdeel ze in stukjes. Schep ze samen met de avocado door de couscous.
    • Verkruimel de feta over de couscous.
    • Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. 

    Bom apetite!