Tonijn Er zijn geen producten in deze categorie.
Subcategorieën
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 blikjes tonijnfilet met rode paprika
- kappertjes (1 tl)
- mayonaise (3 el)
- olijfolie (2 el)
- rode ui (gesnipperd)
- zongedroogde tomaatjes
- peper/zout/chilipeper
- basilicum (vers)
- Turks brood
- geraspte kaas (150 g)
- verse spinazie (verwarmd)
- pijnboompitjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng de tonijn met de olijfolie, mayonaise, kappertjes, rode ui, zongedroogde tomaatjes, basilicum, chilipeper, zout & peper. Gebruik de olijfolie uit het blik.
- Snijd het Turks brood doormidden en beleg de bodem met het tonijnmengsel.
- Leg de bovenkant van het Turks brood er weer op en bestrooi deze met de geraspte kaas.
- Doe het brood in de oven en haal het eruit als de kaas gesmolten is.
- Garneer het brood met de spinazie, een beetje rode ui, zongedroogde tomaatjes & pijnboompitjes.
Bom apetite!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 blikjes tonijnfilet met basilicum
- cherrytomaatjes (150 g)
- bloem (300 g)
- gist (1 tl)
- melk (100 ml)
- olijfolie (5 el)
- strooikaas (50 g)
- 1 ei
- geraspte citroenschil (1 tl)
- 1 bosje koriander, fijn gesneden
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Snijd de tomaatjes in kleine stukken en laat de tonijn uitlekken. Bewaar de olijfolie.
- Doe de bloem in een kom en voeg de gist en de kaas toe. Meng alles goed.
- Kluts het ei samen met de melk en olijfolie (uit de blikjes) en voeg het bloemmengsel toe.
Meng alles goed tot één geheel. - Meng de tonijn, koriander, tomaat en de citroenrasp voorzichtig door elkaar.
- Maak kleine balletjes van het mengsel. Maak de balletjes plat en leg deze in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
- Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Bom apetite!