Tonijn  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Tuna Melt
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes tonijnfilet met rode paprika
    • kappertjes (1 tl)
    • mayonaise (3 el)
    • olijfolie (2 el)
    • rode ui (gesnipperd)
    • zongedroogde tomaatjes
    • peper/zout/chilipeper
    • basilicum (vers)
    • Turks brood
    • geraspte kaas (150 g)
    • verse spinazie (verwarmd)
    • pijnboompitjes
    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor op 200°.
    • Meng de tonijn met de olijfolie, mayonaise, kappertjes, rode ui, zongedroogde tomaatjes, basilicum, chilipeper, zout & peper. Gebruik de olijfolie uit het blik. 
    • Snijd het Turks brood doormidden en beleg de bodem met het tonijnmengsel.
    • Leg de bovenkant van het Turks brood er weer op en bestrooi deze met de geraspte kaas.
    • Doe het brood in de oven en haal het eruit als de kaas gesmolten is.
    • Garneer het brood met de spinazie, een beetje rode ui, zongedroogde tomaatjes & pijnboompitjes.

    Bom apetite!

  • Tonijnkoekjes met...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes tonijnfilet met basilicum
    • cherrytomaatjes (150 g)
    • bloem (300 g)
    • gist (1 tl)
    • melk (100 ml)
    • olijfolie (5 el)
    • strooi­kaas (50 g)
    • 1 ei
    • geraspte citroenschil (1 tl)
    • 1 bosje koriander, fijn gesneden
    • peper & zout
    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
    • Snijd de tomaatjes in kleine stukken en laat de tonijn uitlekken. Bewaar de olijfolie.
    • Doe de bloem in een kom en voeg de gist en de kaas toe. Meng alles goed.
    • Kluts het ei samen met de melk en olijfolie (uit de blikjes) en voeg het bloemmengsel toe.
      Meng alles goed tot één geheel.
    • Meng de tonijn, koriander, tomaat en de citroenrasp voorzichtig door elkaar.
    • Maak kleine balletjes van het mengsel. Maak de balletjes plat en leg deze in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
    • Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

    Bom apetite!