Tonijn  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Tuna Melt
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes tonijnfilet met rode paprika (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
    • kappertjes (1 tl)
    • mayonaise (3 el)
    • olijfolie (2 el)
    • rode ui (gesnipperd)
    • zongedroogde tomaatjes
    • peper/zout/chilipeper
    • basilicum (vers)
    • Turks brood
    • geraspte kaas (150 g)
    • verse spinazie (verwarmd)
    • pijnboompitjes
    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor op 200°.
    • Meng de tonijn met de olijfolie, mayonaise, kappertjes, rode ui, zongedroogde tomaatjes, basilicum, chilipeper, zout & peper. Gebruik de olijfolie uit het blik. 
    • Snijd het Turks brood doormidden en beleg de bodem met het tonijnmengsel.
    • Leg de bovenkant van het Turks brood er weer op en bestrooi deze met de geraspte kaas.
    • Doe het brood in de oven en haal het eruit als de kaas gesmolten is.
    • Garneer het brood met de spinazie, een beetje rode ui, zongedroogde tomaatjes & pijnboompitjes.

    Bom apetite!

  • Tonijnkoekjes met...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes tonijnfilet met basilicum (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
    • cherrytomaatjes (150 g)
    • bloem (300 g)
    • gist (1 tl)
    • melk (100 ml)
    • olijfolie (5 el)
    • strooi­kaas (50 g)
    • 1 ei
    • geraspte citroenschil (1 tl)
    • 1 bosje koriander, fijn gesneden
    • peper & zout
    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
    • Snijd de tomaatjes in kleine stukken en laat de tonijn uitlekken. Bewaar de olijfolie.
    • Doe de bloem in een kom en voeg de gist en de kaas toe. Meng alles goed.
    • Kluts het ei samen met de melk en olijfolie (uit de blikjes) en voeg het bloemmengsel toe.
      Meng alles goed tot één geheel.
    • Meng de tonijn, koriander, tomaat en de citroenrasp voorzichtig door elkaar.
    • Maak kleine balletjes van het mengsel. Maak de balletjes plat en leg deze in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken.
    • Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

    Bom apetite!

  • Tonijnballetjes
    Ingrediënten (voor 20 balletjes)
    • 2 blikjes tonijnfilet met rode paprika (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
    • 1 sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 35 g ongezouten boter
    • 30 g tarwebloem
    • 100 ml melk
    • ½ theelepel tomatenpuree
    • 7 g gehakte peterselie
    • zout en peper
    • paneermeel
    • 1 ei
    • olie om te frituren
    Bereidingswijze
    • Snipper het sjalotje en pers de knoflook. Doe dit samen met de boter in een pan en fruit zachtjes.

    • Mix de bloem erdoor. Voeg dan de melk toe en roer het goed door tot het stevig wordt.

    • Voeg de tomatenpuree en de uitgelekte tonijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het koken totdat het deeg los begint te komen van de pan.

    • Voeg de gehakte peterselie toe. Roer goed door elkaar. Doe het deeg in een kom, dek de kom af met vershoudfolie en plaats het in de koelkast om af te koelen en stevig te worden.

    • Maak kleine balletjes van het deeg. Haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.

    • Frituur de kroketten in hete olie. Leg ze na het bakken op keukenpapier.

    Bom apetite!