Makreel  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Makreel Sandwich
    Ingrediënten (voor 1 persoon)
    • 1 blik makreelfilet met citroen
    • 6 el mayonaise (6 el)
    • sinaasappelrasp
    • sap van een halve sinaasappel
    • peterselie (2 el)
    • basilicum (10 blaadjes & een aantal blaadjes voor garnering)
    • zout & peper
    • 1 ciabatta
    Ingrediënten (voor de salade)
    • olijfolie
    • sap van een halve sinaasappel
    • zout & peper
    • sinaasappel in partjes gesneden
    • bieslook (2 el)
    • 1 rode ui in ringen
    • veldsla
    Bereidingswijze van de kruidenmayonaise
    • Meng de mayonaise, sinaasappelschil, sinaasappelsap, peterselie en basilicum in de blender. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer het goed.
    • Snijd het brood doormidden en besmeer beide kanten met een ruime hoeveelheid kruidenmayonaise.
    • Prak de makreel licht met een vork en beleg hiermee de ciabatta. Garneer met een paar blaadjes basilicum.
    Bereidingswijze van de salade
    • Maak een dressing van olijfolie, het sap van een halve sinaasappel en gehakte bieslook.
    • Breng op smaak met zout & peper.
    • Mix de veldsla met de rode ui en de partjes sinaasappel en besprenkel dit met de dressing.
    • Serveer de salade naast de makreel sandwich.

    Bom apetite!

  • Spaghetti met Makreel...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 500 g spaghetti
    • 2 blikjes gerookte makreelfilet in olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • kappertjes (1 el)
    • 1 blikje ansjovis in olijfolie
    • 20 g platte peterselie en extra voor garnering
    • 8 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
    • kaneel (1 tl)
    • 400 g tomatenblokjes
    • suiker (1 tl)
    • olijfolie (1 el)
    • 1 citroen

    Bereidingswijze
    • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    • Verhit de olie uit de blikjes makreel op middelhoog vuur in een koekenpan en pers de knoflook erbovenuit.
    • Voeg de kappertjes en de ansjovis toe.
    • Snijd de peterselie fijn. Houd een paar blaadjes apart voor garnering.
    • Roerbak het geheel 2 minuten.
    • Voeg de makreelfilets en de olijven toe. Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor.
    • Laat 5 minuten koken op laag vuur.
    • Meng de spaghetti erdoor. 
    • Breng op smaak met zout & peper. 
    • Schep op de borden en garneer met een paar blaadjes peterselie.

    Bom apetite!

  • Makreelburgers
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes makreelfilet met zongedroogde tomaten & oregano in pittige olijfolie
    • 1 teentje geperste knoflook 
    • ½ fijngesnipperd uitje
    • 1 gekookte aardappel
    • ½ theelepel pimenton of pittige paprikapoeder
    • 1 geklutst eitje
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 3 fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • peper & zout naar smaak
    Bereidingswijze
    • Meng de blikjes makreelfilet (uitgelekt) met de overige ingrediënten tot een homogene massa, zoals bij gehakt gedaan zou worden.
    • Vorm er burgers van en bewaar ze een half uur tot een uur afgedekt in de koelkast. Dan worden ze wat steviger en bakken ze fijner.
    • Bak de burgers aan beide kanten 3 minuten in de koekenpan met een beetje boter en olijfolie.

    Bom apetite!