Zalm
Er zijn geen producten in deze categorie.
Subcategorieën
-
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 eieren
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 blik zalm met zongedroogde tomaten & oregano
- 4 sneetjes witbrood (licht geroosterd)
- 50 gram kruidenroomkaas
- 2 eetlepels verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook of dille
Bereidingswijze
- Klop de eieren los met zout & peper. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en giet de eieren erin.
- Verdeel de zalm erover. Laat de omelet met deksel op de pan langzaam garen.
- Snijd de omelet in repen of steek er leuke vormen uit en leg ze op een geroosterde boterham.
- Versier met een toefje kruidenroomkaas en bestrooi met de verse kruiden.
Bom apetite!
-
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 blikjes zalmfilet
- 1 broccoli, in kleine roosjes
- 2 grote wortels
- 2 sinaasappels
- 1 granaatappel
- 2 eetlepels walnoot- of geroosterde sesamolie
- zout & peper
- 50 gram zaden- en notenmix, licht geroosterd
Bereidingswijze
- Laat de zalm uitlekken en breek de filet in grove stukken.
- Kook de broccoli 4 à 5 minuten in licht gezouten water. Spoel af met koud water zodat het snel afkoelt.
- Schrap de wortelen en gebruik een dunschiller om dunne plakjes te maken.
- Doe de broccoli en plakjes wortel in een schaal.
- Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Gebruik alleen het vruchtvlees. Doe dit boven de schaal, zodat het sap opgevangen wordt.
- Voeg de granaatappel, olie en zalm toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep voorzichtig om.
- Verdeel de noten en zaden over de salade.
Bom apetite!
-
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 blikje zalmfilet in olijfolie
- 800 gram aardappels geschild
- een klontje boter
- 100 gram ontbijtspek in plakjes
- 2 eieren
- 500 gram verse spinazie
- nootmuskaat
- zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
- Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de plakjes krokant worden.
- Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eieren goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
- Giet de aardappels af, laat ze even staan en stamp ze.
- Snijd de (gewassen) spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
- Breek de zalmfilet in kleine stukken en meng het met de rest.
- Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter.
- Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.
Bom apetite!