Zalm  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Zalmomelet
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 4 eieren
    • eetlepel vloeibare margarine
    • 1 blik zalm met zongedroogde tomaten & oregano
    • sneetjes witbrood (licht geroosterd)
    • 50 gram kruidenroomkaas
    • eetlepels verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook of dille
    Bereidingswijze
    • Klop de eieren los met zout & peper. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en giet de eieren erin.
    • Verdeel de zalm erover. Laat de omelet met deksel op de pan langzaam garen.
    • Snijd de omelet in repen of steek er leuke vormen uit en leg ze op een geroosterde boterham.
    • Versier met een toefje kruidenroomkaas en bestrooi met de verse kruiden.

    Bom apetite!

  • Zalmsalade
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes zalmfilet
    • 1 broccoli, in kleine roosjes
    • 2 grote wortels
    • 2 sinaasappels
    • 1 granaatappel
    • 2 eetlepels walnoot- of geroosterde sesamolie
    • zout & peper
    • 50 gram zaden- en notenmix, licht geroosterd
    Bereidingswijze
    • Laat de zalm uitlekken en breek de filet in grove stukken.
    • Kook de broccoli 4 à 5 minuten in licht gezouten water. Spoel af met koud water zodat het snel afkoelt. 
    • Schrap de wortelen en gebruik een dunschiller om dunne plakjes te maken.
    • Doe de broccoli en plakjes wortel in een schaal.
    • Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Gebruik alleen het vruchtvlees. Doe dit boven de schaal, zodat het sap opgevangen wordt. 
    • Voeg de granaatappel, olie en zalm toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep voorzichtig om.
    • Verdeel de noten en zaden over de salade.

    Bom apetite!

  • Stamppot spinazie met...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 1 blikje zalmfilet in olijfolie 
    • 800 gram aardappels geschild
    • een klontje boter
    • 100 gram ontbijtspek in plakjes
    • 2 eieren
    • 500 gram verse spinazie
    • nootmuskaat
    • zout & peper
    Bereidingswijze
    • Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
    • Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
    • Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
    • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de plakjes krokant worden.
    • Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eieren goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
    • Giet de aardappels af, laat ze even staan en stamp ze.
    • Snijd de (gewassen) spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
    • Breek de zalmfilet in kleine stukken en meng het met de rest.
    • Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter.
    • Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

    Bom apetite!