Zalm  Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

  • Zalmomelet
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 4 eieren
    • eetlepel vloeibare margarine
    • 1 blik zalm met zongedroogde tomaten & oregano
    • sneetjes witbrood (licht geroosterd)
    • 50 gram kruidenroomkaas
    • eetlepels verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook of dille
    Bereidingswijze
    • Klop de eieren los met zout & peper. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en giet de eieren erin.
    • Verdeel de zalm erover. Laat de omelet met deksel op de pan langzaam garen.
    • Snijd de omelet in repen of steek er leuke vormen uit en leg ze op een geroosterde boterham.
    • Versier met een toefje kruidenroomkaas en bestrooi met de verse kruiden.

    Bom apetite!

  • Spinazierisotto met zalm
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • sjalotjes (gesnipperd)
    • teentje knoflook (geperst)
    • 300 gram risottorijst
    • 100 ml droge witte wijn
    • 750 ml kippenbouillon
    • citroen (rasp en sap)
    • 600 gram spinazie (panklaar)
    • 2 blikjes gerookte zalm (in stukjes)
    • handje platte peterselie (fijngehakt)
    • handje Parmezaanse kaas (geraspt)
    Bereidingswijze
    • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.

    • Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.

    • Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.

    • Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren. Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.

    • Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp en -sap door de risotto.

    • Voeg de spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.

    • Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    • Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.

    Bom apetite!

  • French toast met...
    Ingrediënten (voor 2 personen)
    • 1 blikje gerookte zalmfilet
    • 4 theelepels tartaarsaus of remoulade
    • 4 sneetjes brood
    • 1 ei
    • 4 eetlepels melk
    • 15 gram boter
    • zout & peper
    Bereidingswijze
    • Laat het blikje zalm uitlekken
    • Maak de zalm klein met een vork
    • Smeer tartaarsaus op het brood en leg daarop de zalm
    • Doe het ei en de melk in een kom en klop het los
    • Voeg zout en peper aan het mengsel toe
    • Dip de sandwiches in het mengsel en wacht een paar seconde
    • Laat de boter in een pan smelten
    • Doe de sandwich in de pan en laat deze aan beide kanten ongeveer 2 minuten bakken totdat de sandwich goud bruin kleurt
    • Laat de sandwich even rusten en snijd hem in tweeën

    Bom apetite!

  • Zalmsalade
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 2 blikjes zalmfilet met citroen
    • 1 broccoli, in kleine roosjes
    • 2 grote wortels
    • 2 sinaasappels
    • 1 granaatappel
    • 2 eetlepels walnoot- of geroosterde sesamolie
    • zout & peper
    • 50 gram zaden- en notenmix, licht geroosterd
    Bereidingswijze
    • Laat de zalm uitlekken en breek de filet in grove stukken.
    • Kook de broccoli 4 à 5 minuten in licht gezouten water. Spoel af met koud water zodat het snel afkoelt. 
    • Schrap de wortelen en gebruik een dunschiller om dunne plakjes te maken.
    • Doe de broccoli en plakjes wortel in een schaal.
    • Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Gebruik alleen het vruchtvlees. Doe dit boven de schaal, zodat het sap opgevangen wordt. 
    • Voeg de granaatappel, olie en zalm toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep voorzichtig om.
    • Verdeel de noten en zaden over de salade.

    Bom apetite!

  • Stamppot spinazie met...
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    • 1 blikje zalmfilet in olijfolie 
    • 800 gram aardappels geschild
    • een klontje boter
    • 100 gram ontbijtspek in plakjes
    • 2 eieren
    • 500 gram verse spinazie
    • nootmuskaat
    • zout & peper
    Bereidingswijze
    • Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
    • Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
    • Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
    • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de plakjes krokant worden.
    • Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eieren goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
    • Giet de aardappels af, laat ze even staan en stamp ze.
    • Snijd de (gewassen) spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
    • Breek de zalmfilet in kleine stukken en meng het met de rest.
    • Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter.
    • Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

    Bom apetite!