Tonijnkoekjes met cherrytomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 blikjes tonijnfilet met basilicum (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
- cherrytomaatjes (150 g)
- bloem (300 g)
- gist (1 tl)
- melk (100 ml)
- olijfolie (5 el)
- strooikaas (50 g)
- 1 ei
- geraspte citroenschil (1 tl)
- 1 bosje koriander, fijn gesneden
- peper & zout
Bereidingswijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 blikjes tonijnfilet met basilicum (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
- cherrytomaatjes (150 g)
- bloem (300 g)
- gist (1 tl)
- melk (100 ml)
- olijfolie (5 el)
- strooikaas (50 g)
- 1 ei
- geraspte citroenschil (1 tl)
- 1 bosje koriander, fijn gesneden
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Snijd de tomaatjes in kleine stukken en laat de tonijn uitlekken. Bewaar de olijfolie.
- Doe de bloem in een kom en voeg de gist en de kaas toe. Meng alles goed.
- Kluts het ei samen met de melk en olijfolie (uit de blikjes) en voeg het bloemmengsel toe.
Meng alles goed tot één geheel.
- Meng de tonijn, koriander, tomaat en de citroenrasp voorzichtig door elkaar.
- Maak kleine balletjes van het mengsel. Maak de balletjes plat en leg deze in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken.
- Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Bom apetite!
Meer
Tonijnkoekjes met cherrytomaatjes
Er zijn geen producten in deze categorie.