Tonijnkoekjes met cherrytomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 2 blikjes tonijnfilet met basilicum (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
  • cherrytomaatjes (150 g)
  • bloem (300 g)
  • gist (1 tl)
  • melk (100 ml)
  • olijfolie (5 el)
  • strooi­kaas (50 g)
  • 1 ei
  • geraspte citroenschil (1 tl)
  • 1 bosje koriander, fijn gesneden
  • peper & zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de ov...
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 2 blikjes tonijnfilet met basilicum (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina)
  • cherrytomaatjes (150 g)
  • bloem (300 g)
  • gist (1 tl)
  • melk (100 ml)
  • olijfolie (5 el)
  • strooi­kaas (50 g)
  • 1 ei
  • geraspte citroenschil (1 tl)
  • 1 bosje koriander, fijn gesneden
  • peper & zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukken en laat de tonijn uitlekken. Bewaar de olijfolie.
  • Doe de bloem in een kom en voeg de gist en de kaas toe. Meng alles goed.
  • Kluts het ei samen met de melk en olijfolie (uit de blikjes) en voeg het bloemmengsel toe.
    Meng alles goed tot één geheel.
  • Meng de tonijn, koriander, tomaat en de citroenrasp voorzichtig door elkaar.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel. Maak de balletjes plat en leg deze in de ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken.
  • Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Bom apetite!

Meer

Tonijnkoekjes met cherrytomaatjes  Er zijn geen producten in deze categorie.