Couscoussalade met sardientjes, feta & avocado
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram couscous met saffraan
- 2 blikjes sardientjes in olijfolie
- 650 ml groentebouillon
- olijfolie
- zwarte peper & zeezout
- 3 stengels bosui, in ringetjes
- 200 gram feta
- 2 blikjes sardines in olijfolie met oregano, uitgelekt (olijfolie bewaren)
- 1 avocado, in blokjes
- rasp & sap van 1 limoen
- bosje korian...
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram couscous met saffraan
- 2 blikjes sardientjes in olijfolie
- 650 ml groentebouillon
- olijfolie
- zwarte peper & zeezout
- 3 stengels bosui, in ringetjes
- 200 gram feta
- 2 blikjes sardines in olijfolie met oregano, uitgelekt (olijfolie bewaren)
- 1 avocado, in blokjes
- rasp & sap van 1 limoen
- bosje koriander (de blaadjes grof gehakt)
- bosje munt (de blaadjes grof gehakt)
- 150 gram rucola
Bereidingswijze
- Breng in een pan de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
- Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
- Voeg vervolgens een scheut olijfolie (uit één van de blikjes) toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
- Verwijder de graatjes van de sardines en verdeel ze in stukjes. Schep ze samen met de avocado door de couscous.
- Verkruimel de feta over de couscous.
- Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op.
Bom apetite!
Meer
Couscoussalade met sardientjes, feta & avocado
Er zijn geen producten in deze categorie.