Couscoussalade met sardientjes, feta & avocado
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 300 gram couscous met saffraan
  • 2 blikjes sardientjes in olijfolie met oregano 
  • 650 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • zwarte peper & zeezout
  • 3 stengels bosui, in ringetjes
  • 200 gram feta
  • 2 blikjes sardines in olijfolie met oregano, uitgelekt (olijfolie bewaren)
  • 1 avocado, in blokjes
  • rasp & sap van 1 limoen
  • bosje koriande...
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 300 gram couscous met saffraan
  • 2 blikjes sardientjes in olijfolie met oregano 
  • 650 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • zwarte peper & zeezout
  • 3 stengels bosui, in ringetjes
  • 200 gram feta
  • 2 blikjes sardines in olijfolie met oregano, uitgelekt (olijfolie bewaren)
  • 1 avocado, in blokjes
  • rasp & sap van 1 limoen
  • bosje koriander (de blaadjes grof gehakt)
  • bosje munt (de blaadjes grof gehakt)
  • 150 gram rucola
Bereidingswijze
  • Breng in een pan de bouillon aan de kook.
  • Doe de couscous in een wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
  • Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
  • Voeg vervolgens een scheut olijfolie (uit één van de blikjes) toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
  • Verwijder de graatjes van de sardines en verdeel ze in stukjes. Schep ze samen met de avocado door de couscous.
  • Verkruimel de feta over de couscous.
  • Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. 

Bom apetite!

Meer

Couscoussalade met sardientjes, feta & avocado  Er zijn geen producten in deze categorie.