Spaghetti met Makreel & Ansjovis
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 500 g spaghetti
  • 2 blikjes gerookte makreelfilet in olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • kappertjes (1 el)
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 20 g platte peterselie en extra voor garnering
  • 8 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • kaneel (1 tl)
  • 400 g tomatenblokjes
  • suiker (1 tl)
  • olijfolie (1 el)
  • 1 citroen

Bereidingswijze
  • Kook de...
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 500 g spaghetti
  • 2 blikjes gerookte makreelfilet in olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • kappertjes (1 el)
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 20 g platte peterselie en extra voor garnering
  • 8 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • kaneel (1 tl)
  • 400 g tomatenblokjes
  • suiker (1 tl)
  • olijfolie (1 el)
  • 1 citroen

Bereidingswijze
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olie uit de blikjes makreel op middelhoog vuur in een koekenpan en pers de knoflook erbovenuit.
  • Voeg de kappertjes en de ansjovis toe.
  • Snijd de peterselie fijn. Houd een paar blaadjes apart voor garnering.
  • Roerbak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de makreelfilets en de olijven toe. Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor.
  • Laat 5 minuten koken op laag vuur.
  • Meng de spaghetti erdoor. 
  • Breng op smaak met zout & peper. 
  • Schep op de borden en garneer met een paar blaadjes peterselie.

Bom apetite!

Meer

Spaghetti met Makreel & Ansjovis  Er zijn geen producten in deze categorie.