Spinazierisotto met zalm
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • sjalotjes (gesnipperd)
  • teentje knoflook (geperst)
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • citroen (rasp en sap)
  • 600 gram spinazie (panklaar)
  • 2 blikjes gerookte zalm (in stukjes)
  • handje platte peterselie (fijngehakt)
  • handje Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
  • Verhit de ...

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • sjalotjes (gesnipperd)
  • teentje knoflook (geperst)
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • citroen (rasp en sap)
  • 600 gram spinazie (panklaar)
  • 2 blikjes gerookte zalm (in stukjes)
  • handje platte peterselie (fijngehakt)
  • handje Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.

  • Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.

  • Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.

  • Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren. Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.

  • Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp en -sap door de risotto.

  • Voeg de spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.

  • Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  • Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.

Bom apetite!

Meer

Spinazierisotto met zalm  Er zijn geen producten in deze categorie.