Stamppot spinazie met zalm
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 blikje zalmfilet in olijfolie 
  • 800 gram aardappels geschild
  • een klontje boter
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • 2 eieren
  • 500 gram verse spinazie
  • nootmuskaat
  • zout & peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
  • Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Leg...
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 blikje zalmfilet in olijfolie 
  • 800 gram aardappels geschild
  • een klontje boter
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • 2 eieren
  • 500 gram verse spinazie
  • nootmuskaat
  • zout & peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
  • Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de plakjes krokant worden.
  • Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eieren goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
  • Giet de aardappels af, laat ze even staan en stamp ze.
  • Snijd de (gewassen) spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
  • Breek de zalmfilet in kleine stukken en meng het met de rest.
  • Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter.
  • Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

Bom apetite!

Meer

Stamppot spinazie met zalm  Er zijn geen producten in deze categorie.