Stamppot spinazie met zalm
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 blikje zalmfilet in olijfolie
- 800 gram aardappels geschild
- een klontje boter
- 100 gram ontbijtspek in plakjes
- 2 eieren
- 500 gram verse spinazie
- nootmuskaat
- zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
- Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20...
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 blikje zalmfilet in olijfolie
- 800 gram aardappels geschild
- een klontje boter
- 100 gram ontbijtspek in plakjes
- 2 eieren
- 500 gram verse spinazie
- nootmuskaat
- zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht).
- Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de plakjes krokant worden.
- Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eieren goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
- Giet de aardappels af, laat ze even staan en stamp ze.
- Snijd de (gewassen) spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
- Breek de zalmfilet in kleine stukken en meng het met de rest.
- Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter.
- Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.
Bom apetite!
Meer
Stamppot spinazie met zalm
Er zijn geen producten in deze categorie.