VIS UIT BLIK IS HELEMAAL VAN DEZE TIJD EN LEKKERDER DAN OOIT

VIS UIT BLIK IS HELEMAAL VAN DEZE TIJD EN LEKKERDER DAN OOIT

De nieuwe vis uit blik

Visconserven zijn weer helemaal in. Dat is niet in het minst omdat vis uit blik lekkerder is dan ooit. Zelfs bekende chef-koks dragen graag in positieve zin hun steentje bij aan het debat rond conserven. Zo verwerkte chef Ramsey een conservenronde in het zesde seizoen van Master chef Junior waarin hij toonde dat conserven heel gezond en erg heerlijk kunnen zijn.

De meeste mensen hebben een slecht beeld van sardientjes. Ze maken zich vooral zogen om de versheid en de hoeveelheid olie gebruikt in visconserven. En dat is terecht. In het verleden had vis uit blik niet zo’n erg goede naam. De smaak liet vaak aan de wensen over, de vis zwom in ongezonde oliën en sauzen, en als je wat ongeluk had kreeg je er nog gratis buikkrampen bij.

En dat is een imago dat Mar Portuguez helemaal aan de kant zwiert. Bereid door 14 Portugese chef-koks, Mar Portuguez gooit het visconserven roer helemaal om en gebruikt enkel olijfolie van goede kwaliteit om verse en mooie stukken vis in te blikken. Daarbij schenken zij ook extra aandacht aan overheerlijke en nieuwe recepten. Voor ons is dit dan ook de beste vis uit blik ooit gemaakt.

Fluweelzachte sardientjes uit Portugal, frisse en duurzame tonijn uit de Azoren, of verse kabeljauw vergezeld met algen recht uit de oceaan, er is geen enkel ander merk dat zoveel verschillende soorten vis uit blik aanbiedt. De recepten zijn ontwikkeld met oog op nieuwe trends en smaken. Ze besloten weg te stappen van de klassieke op olie ingelegde vis en kozen voor een radicale (op het gebied van smaak dan toch) aanpak.

Geen saaie filetjes in olie voor Mar Portuguez. Zij brengen foodies en liefhebbers van heerlijk eten lekkernijen zoals braamfilet in kokosmelk met chilipeper en limoenblaadjes. Mosselen bereiden zij niet “natuur” maar blikken ze in met Japanse Wakame. Heb je zin in wat pittigs? Dan neemt Mar Portuguez je mee naar de bruisende straten van Mumbai met hun overheerlijke makreelfilet in mangochutney.

Maar niet enkel de inhoud van de blikjes is lovenswaardig, Mar Portuguez stak heel wat moeite in het ontwerpen van de blikjes. Elk blik visconserven pakt uit met een prachtige en imposante tekening van een zeeman – of vrouw. Geloof ons: de blikjes zien er in het echt erg indrukwekkend uit en zijn verschrikkelijk Instagram-waardig.

Het lijkt dan ook gedaan met de ongezonde, vieze, vettige drab die uit blikjes komt. Mar Portuguez legt de lat voor vis uit blik wel heel erg hoog met hun aanbod. Niet enkel zitten de blikjes boordevol lekkere en gezonde vis, de vis werd duurzaam gevangen en de olijfolie gebruikt in het conserveren van de vis is heerlijk en van goede kwaliteit.  

De verscheidenheid aan vis, aan recepten en aan wereldkeukens die Mar Portuguez in hun blikjes aanbiedt maakt dat er voor ieders wat wils is. Meer nog: er is geen enkel ander visconserven merk dat zoveel soorten vis uit blik aanbiedt als Mar Portuguez. En als je niet kan kiezen? Dan koop je ze toch gewoon allemaal! Visconserven zijn erg lang houdbaar en kan je voor lange tijd op een droge plek – zoals een in een keukenkast, bewaren.

Mar Portuguez is enkel verkrijgbaar bij de blikjesfabriek.

1570Opmerkingen